Ontwerp > Boeken Poppel en Ravels

Vormgeving en opmaak van boeken over die de historie vertellen over Belgische plaatsen Poppel en Ravel. De auteur is historicus Marc Vermeeren, uitgever is Heemkundekring Nicolaus Poppelius.

Op 6 september is het boek ‘Poppel’ van de belgische auteur Marc Vermeeren gepresenteerd in het gemeentehuis van Weelde. Dit meer dan 500 pagina’s tellende boek gaat over de historie van het Kempische dorp Poppel. De auteur heeft mij gevraagd de vormgeving en opmaak te verzorgen. De Belgen waren bijzonder content met het resultaat en gaven een luid applaus voor mijn werkzaamheden. Mooi is ook dat ik meteen opdracht kreeg voor het volgende boek, dat over de plaats Ravels gaat.

In Belgie werd op 15 oktober 1977 in de plaats Ravels de heemkundekring Nicolaus Poppelius opgericht. Meteen was dit de eerste vereniging die na de fusie van de drie dorpen Ravels, Weelde en Poppel voor de nieuwe gemeente ontstond. Aanvankelijk bestonden de activiteiten in het organiseren van lezingen, tentoonstellingen en uitstappen. Al vlug echter begonnen er ook boeken te verschijnen. Niet minder dan acht titels zagen het levenslicht. Dan begon het werk aan een museum op volle toeren te draaien. Eens dat project ook gerealiseerd was, startte het bestuur een tijdschrift op. Het kreeg de titel “De drie Goddelijke Deugden”. Daarmee wordt verwezen naar de bijnaam die de drie dorpen sedert mensenheugenis dragen.

 

Prins Mauritsstraat 1, 8281CV Genemuiden • 06 46134501 • studio@creamien.nl
Algemene Voorwaarden

Prins Mauritsstraat 1
8281CV Genemuiden
06 46134501
studio@creamien.nl

Algemene Voorwaarden