Ontwerp – Kleurboeken

Kleurboeken
Kleur je eigen Van Gogh

In opdracht van Karakter Uitgevers en het Van Gogh Museum tekende Willemien een kleurboek voor volwassenen n.a.v. 30 schilderijen van Vincent van Gogh. Het was een verrijkende ervaring om de lijnen van de schilder te volgen en de kleurrijke afbeeldingen om te zetten naar kleurplaten.

De vertaalrechten van dit kleurboek voor volwassenen zijn o.a. verkocht aan Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland (World), Japan, Korea, Taiwan en Zuid-Afrika. Karakter Uitgevers B.V. ontwikkelde het ook in Nederland zeer succesvolle kleurboek (dat begin maart in een eerste oplage van 15.000 exemplaren verscheen) in samenwerking met het Van Gogh Museum Amsterdam.

Kleur je eigen Rembrandt

2019 was het jaar van Rembrandt en daarom geeft Karakter Uitgevers een kleurboek voor volwassenen uit met de werken van Rembrandt. De kleurplaten en de vormgeving van het boek heb ik weer mogen maken en zijn van dezelfde kwaliteit en stijl als de kleurboeken die eerder zijn verschenen zoals Van Gogh, Hollandse- en Spaanse Meester.

Kleur je eigen Hollandse Meester

Na het succes van ‘Kleur je eigen Van Gogh‘ besloot Karakter Uitgevers ook ‘Kleur je eigen Hollandse Meester’ uit te geven. Hiervoor heb ik 22 kleurplaten gemaakt n.a.v. klassieke werken zoals Het meisje met de parel en de Nachtwacht. De rechten van dit boek zijn ondertussen aan diverse landen verkocht en de recenties zijn erg positief.

Kleur je eigen Spaanse meester

In Kleur je eigen Spaanse meester zijn 24 schilderijen opgenomen uit de expositie Spaanse meesters uit de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya, te zien in de Hermitage Amsterdam, waaronder De apostelen Petrus en Paulus van El Greco, Goya’s Portret van de actrice Antonia Zárate en Onbevlekte ontvangenis van Murillo.

Prins Mauritsstraat 1, 8281CV Genemuiden • 06 46134501 • studio@creamien.nl
Algemene Voorwaarden

Prins Mauritsstraat 1
8281CV Genemuiden
06 46134501
studio@creamien.nl

Algemene Voorwaarden