Tekeningen

Vlotte illustraties

Plaatje en praatje….

Mijn zoon Clemens is verpleegkundige en vlak voor de afronding van zijn studie HBOV aan Hogeschool Windesheim gaf hij een lezing bij de Rotary. Om zijn verhaal te versterken heb ik deze tekeningen gemaakt.


Breng tekst tot leven met tekeningen

Een rapport over wonen met ondersteuning in opdracht van de gemeente Oss mocht versterkt worden met een aantal illustraties en symbooltjes. Onderwerpen die moesten worden gevisualiseerd waren o.a. samenwerking, begeleiding, netwerk, haalbaarheid en resultaat…


Kleurige schetsen maken een formeel rapport toegankelijk

Het woonplaatsbeginsel gaat veranderen. Dit heeft grote gevolgen voor gemeenten en jeugdhulpaanbieders. Het team van J.B. Loretz heeft hiervoor een rapport geschreven. De inhoud daarvan heb ik mogen versterken met sprekende symbolen en vlotte tekeningen.


Een mooi voorbeeld van hoe tekeningen tekst kunnen versterken

Het boek van Leiderschap met vallen en opstaan mocht versterkt worden met een serie vlotte tekeningen in zwart-wit. Auteur Prof. Dr. Jan de Vuijst is Hoogleraar TU, Bestuursadviseur en schrijver van diverse boeken.

“Leiderschap is dingen voor elkaar krijgen – via en samen met andere mensen. In het persoonlijke leven, maar zeker ook in het werk kan leiderschap het verschil maken tussen stilstand en vooruitgang, een stap zetten of in rondjes blijven draaien. Gebruiksaanwijzingen zijn er niet echt, ondanks een hausse aan boeken en trainingen die beloven dat alles duidelijk wordt in vijf stappen en met twee principes. Leiderschap is toch meer iets als zwemmen – nadat je het handboek hebt gelezen en weggegooid zal je een keer het water in moeten.”


Ideaal voor blogs of interne communicatie.

Deze tekeningen zijn  gebruikt voor de opleidingsgidsen voor middelbaar onderwijs in Zwolle.

    

 


Educatieve tekeningen

Arexx is een bedrijf dat robots ontwerpt en produceert voor educatieve doeleinden. Ze vroegen of ik van Marvin, een robot op rubsbanden die verkocht wordt als bouwpakket een getekend figuurtje kon ontwerpen dat ingezet kan worden bij de stap-voor-stapinstructies die bij het pakket horen.