Kleurboeken

Kleuren voor volwassenen


Kleur je eigen Rembrandt

2019 is het jaar van Rembrandt en daarom geeft Karakter Uitgevers een nieuw kleurboek voor volwassenen uit met de werken van Rembrandt. De kleurplaten en de vormgeving van het boek heb ik weer mogen maken en zijn van dezelfde kwaliteit en stijl als de kleurboeken die eerder zijn verschenen zoals Van Gogh, Hollandse- en Spaanse Meester.

In Kleur je eigen Rembrandt zijn 30 Rembrandt-schilderijen uit de collectie van Rembrandt opgenomen. In het kleurboek staan afbeeldingen van de originele schilderijen, zodat er altijd natuurgetrouw gekleurd kan worden.  Kleur je eigen Rembrandt biedt natuurlijk juist ook de mogelijkheid om een eigen kleur aan de schilderijen te geven, geheel getrouw de gedachte: Rembrandt, 350 jaar inspiratie.


Kleur je eigen
Van Gogh

In opdracht van Karakter Uitgevers en het Van Gogh Museum heb ik een kleurboek voor volwassenen getekend n.a.v. 30 schilderijen van Vincent van Gogh. Het was een verrijkende ervaring om de lijnen van de schilder te volgen en de kleurrijke afbeeldingen om te zetten naar kleurplaten.

De vertaalrechten van dit kleurboek voor volwassenen zijn o.a. verkocht aan Frankrijk,  Duitsland, Spanje, Engeland (World), Japan, Korea, Taiwan en Zuid-Afrika. Karakter Uitgevers B.V. ontwikkelde het ook in Nederland zeer succesvolle kleurboek (dat begin maart in een eerste oplage van 15.000 exemplaren verscheen) in samenwerking met het Van Gogh Museum Amsterdam.

In dit kleurboek zijn 30 Van Gogh-schilderijen uit de collectie van het Van Gogh Museum opgenomen. De makkelijk uit te nemen kleurplaten zijn gedrukt op 190 grams papier en met alle soorten materiaal (verf, kleurpotlood, wasco, etc.) in te kleuren. Tevens zijn afbeeldingen van de originele schilderijen in het boek opgenomen zodat er ook naar voorbeeld gekleurd kan worden.

Recenties: Teatimebooks |  Kleuren voor volwassenen

Kleur je eigen Hollandse Meester

Na het succes van ‘Kleur je eigen Van Gogh‘ besloot Karakter Uitgevers ook ‘Kleur je eigen Hollandse Meester’ uit te geven. Hiervoor heb ik 22 kleurplaten gemaakt n.a.v. klassieke werken zoals Het meisje met de parel en de Nachtwacht. De rechten van dit boek zijn ondertussen aan diverse landen verkocht en de recenties zijn erg positief.

In dit kleurboek zijn 22 schilderijen opgenomen uit de rijke en glorieuze periode van de Gouden Eeuw, de periode die het merendeel van de zeventiende eeuw besloeg. Kleur je eigen Hollandse meester biedt de mogelijkheid om de werken van Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Frans Hals, Jan Steen, Anthony van Dyck, Peter Paul Rubens en vele anderen naar eigen idee kleur te geven. In het kleurboek zijn ook afbeeldingen van de originele schilderijen opgenomen, zodat er altijd natuurgetrouw gekleurd kan worden. Het speciale papier biedt de mogelijkheid de platen in te kleuren met alle soorten van materialen of het nu wasco, kleurpotlood of aquarelverf betreft. Ontdek met dit kleurboek voor volwassenen de magie van de Hollandse meesters en laat je inspireren.

Recenties: teatimebooks | leukesuggesties

Kleur je eigen Spaanse Meester

In Kleur je eigen Spaanse meester zijn 24 schilderijen opgenomen uit de expositie Spaanse meesters uit de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya, te zien in de Hermitage Amsterdam, waaronder De apostelen Petrus en Paulus van El Greco, Goya’s Portret van de actrice Antonia Zárate en Onbevlekte ontvangenis van Murillo.

Ontdek met dit kleurboek de opkomst en glorie van de Spaanse kunst in de Gouden Eeuw, waarvan de invloed uiteindelijk tot in de moderne tijd zou reiken.


Deze kleurboeken zijn o.a. te koop bij de boekhandel of online:
Karakter Uitgevers | Van Gogh Museum | bol.com | Bruna  | OpzijLibris | Boeken bestellen | Cosmox | Managementboek  | Paagman


Op de Frankfurter Buchmesse kleuren bezoekers een levensgrote kleurplaat!