Mijn Whisky

Uitgever:
Karakter Uitgevers
Auteurs:
Hans Offringa en Marcel Langedijk
ISBN: 978 90 452 0597 7
Omvang:
316 pagina’s

Marcel Langedijk & Hans Offringa

De vormgeving en opmaak van dit prachtige boek vol bekende en bijzondere mensen, was een waar genot. Het is geschreven door whiskykenner Hans Offringa en lifestylejournalist Marcel Langedijk. De portretfoto’s zijn van de veelbelovende fotograaf Jesaja Hizkia.

In 2011 ontmoetten een schrijver en een lifestylejournalist elkaar in The Brandy Library in New York. De aanleiding was een exclusieve proeverij van Highland Park, de stoere single malt van de Orkney-eilanden, in het hoge noorden van Schotland. De whisky smaakte naar meer en de kennismaking ook. Die avond werd het idee geboren om gezamenlijk een boek te schrijven.

In Mijn whisky komen whiskyliefhebbers van diverse pluimage aan het woord. Ze vertellen Marcel Langedijk over hun passie voor de drank en hun eerste kennis-making ermee. Whiskyspecialist Hans Offringa voorziet elk verhaal van achtergrond over de besproken whisky, de distilleerderij en andere wetenswaardigheden. Hierdoor is Mijn whisky een onderhoudend boek van twee mannen met een gedeel-de passie – het vertellen van een mooi verhaal, bij voorkeur met een goed glas whisky binnen handbereik.

HANS OFFRINGA (1956) is schrijver en fotograaf met een internationale staat van dienst, met als specialiteit alles wat met whisky te maken heeft. Hij publiceerde meer dan 50 boeken, waar-onder ruim 25 over whisky. Hij is diverse malen onderscheiden en grossiert in eretitels waaronder Beschermheer WFNN, Honorary Scotsman, Tennessee Squire en Kentucky Colonel.

MARCEL LANGEDIJK (1972) is freelancejournalist en schrijver. Hij schreef en schrijft onder meer voor Elle Eten, Elsevier Stijl, Elle Decoration, Volkskrant Magazine, JFK, Gentlemen’s Watch en Winelife over eten, drinken, reizen, sigaren en alle andere prettige dingen in het leven.


Enkele pagina’s uit het boek: